Mustamakkara hotdog

Suomalaisia perinneherkkuja voi yhdistää katuruokaan. Hodarin väliin sopii mustamakkara klassisena makuparinaan puolukka. Kyytiin mahtuu myös kirkasta coleslawta ja ranskankermaa.

Ainesosat

8 kpl Vaasan Dark Dog -sämpylää
400 g mustaamakkaraa
voita tai rypsiöljyä paistamiseen
puolukoita
Kirkas coleslaw:
150 g valkokaalia
1 iso porkkana
1/2 dl rypsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl suola
ripaus mustapippuria rouhittuna
Puolukkaranskankerma:
200 g ranskankermaa
1 dl puolukoita
1/4 tl suolaa
ripaus sokeria

Ohje:

Suikaloi kaali, kuori ja raasta porkkana. Sekoita kastike öljystä, etikasta, suolasta ja pippurista. Sekoita kastike kaaliin ja porkkanaan.

Sekoita puolukkaranskan­kerman ainekset keskenään. Viipaloi makkara ja paista pannulla tilkassa rasvaa.

Lämmitä hodarisämpylät.

Kokoa hodarit: levitä sämpylälle puolukkaranskankermaa, asettele coleslaw’ta ja paistettua mustaamakkaraa. Koristele halutessasi muutamalla puolukalla.

Vinkki! Voit halutessasi tehdä kastikkeen myös majoneesista ja puolukasta.