Ainesosat

4 kpl Vaasan The Bao -höyrysämpylää
50 g vihreitä pitkiä papuja
n. 1 dl miniversoja
1 kevätsipuli hienonnettuna
mustia seesaminsiemeniä
Seesamimajoneesi:
1 dl majoneesia
1 1/2 tl paahdettua seesamiöljyä
1 tl mustia seesamisiemeniä
ripaus suolaa
Misomunakoisot:
1 munakoiso
5 rkl misotahnaa
2 1/2 rkl miriniä, eli makeaa riisiviinietikkaa
2 tl sokeria

Ohje:

Viipaloi munakoiso ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita misotahnaan mirin ja sokeri, levitä tahna munakoisoviipaleille. Paahda munakoisoja uunissa 225 asteessa 10–12 minuuttia.

Keitä papuja kattilassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta pavut keitinvedestä.

Sekoita majoneesiin seesamiöljy, seesaminsiemenet ja suola.

Lämmitä baot. Se onnistuu kolmella eri tavalla: bambukorissa (2–6 min) tai höyrykorissa, suljetussa kattilassa kiehuttaen (2–6 min) tai mikrossa (600 wattia, 2–3 min).

Täytä baot majoneesilla, munakoisoilla, pavuilla, miniversoilla, kevätsipulisilpulla ja seesaminsiemenillä.

Vinkki! Misotahna on soijapavuista valmistettua fermentoitua tahnaa, joka on kotoisin japanilaisesta keittiöstä. Se antaa ruoille ihanan umamisen maun.


The Bao Bun höyrysämpylä

The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.

Tutustu