Ainesosat

4 kpl Vaasan The Mini Pizza -pohjaa
mintunlehtiä
granaattiomenan siemeniä
1 sitruunan kuori raastettuna
Zataar karitsan paahtopaistia:
2 kpl karitsan paahtopaistia
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl jauhettua juustokuminaa
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl jauhettua sumakkia (sumac)
1 tl hienoa merisuolaa
1/2 tl chilijauhetta
1 rkl seesaminsiemeniä
Baba Ganoush:
2 kpl (n. 800 g) munakoisoa
1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl tahinia
1 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl chilijauhetta
1/2 rkl tomaattipyreetä
mustapippuria rouhittuna
Yrttitabouleh:
3 dl keitettyä bulguria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna
1 ruukku korianteria hienonnettuna
1/2 ruukku minttua hienonnettuna
1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
2 tl suolaa
mustapippuria rouhittuna
Minttujogurtti:
250 g turkkilaista jogurttia
10 mintunlehteä suikaloituna
1 tl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria rouhittuna
Paahdetut tomaatit:
12 miniluumutomaattia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
1 tl sokeria
5 oksaa timjamia
mustapippuria rouhittuna

Ohje:

Valmista liha: Sekoita kuivamausteet ja hiero seosta karitsan paahtopaistin pintaan, mutta jätä 1 rkl mausteseosta sivuun. Anna maustua 1 tunti. Grillaa tai paista lihaan ruskea väri kuumassa pannussa tai grillissä. Kypsennä karitsaa 120-asteisessa uunissa niin kauan, että sisälämpö on 55 astetta (vie noin 8–10 minuuttia). Anna vetäytyä 15 min ja leikkaa viipaleiksi. Mausta leikkuupinnat lopulla mausteseoksella.

Tee baba ganoush: Leikkaa munakoisot puoliksi ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti tai kunnes vaalea osa on pehmeää. Lusikoi munakoison ”liha” kattilaan. Lisää oliiviöljy ja valkosipuli ja kuullota, kunnes neste on haihtunut. Lisää tahini, sitruunamehu, suola, chili, tomaattipyree ja mustapippuri. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella paksuksi tahnaksi.

Tee tabouleh: lisää valkosipuli kypsän bulgurin joukkoon, mausta oliiviöljyllä, sitruunamehulla sekä raastetulla kuorella, yrteillä, suolalla ja mustapippurilla.

Tee minttujogurtti: Valuta jogurttia 2 t. Sekoita jogurtti, minttu ja sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda tomaatit: Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää tomaattien joukkoon. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, sokerilla, timjamilla ja mustapippurilla. Anna marinoitua vähintään tunti. Paahda tomaatit 250-asteisessa uunissa grillivastuksilla noin 5 min (voit myös grillata ne).

Lämmitä pizzapohjat ohjeiden mukaan. Levitä päälle baba ganoush, karitsaviipaleet, tabouleh, minttujogurtti, paahdetut tomaatit, mintunlehdet, granaattiomenan siemenet ja sitruunankuoriraaste.

 

Vinkki!

Vaasanin The Mini Pizza -pizzapohja on monikäyttöinen tuote. Pizzan lisäksi siitä saa avoleipiä, wrappeja ja queasadilloja.