Marokkolaishenkinen Street Food-buffet

Kokoa ystävät yhteen ja tarjoa heille marokkalaishenkinen street food-buffet. Nosta pöytään marokkomaustettuja jauhelihapihvejä tai falafel-pihvejä lisukkeineen: hummusta, dukkah-kasviksia, harissamayoa ja chermoulaa ja anna jokaisen vieraan lastata oma hampurilainen.

Ainesosat

4-6 Vaasan Lil´BRGR kaurahampurilaissämpylää
4 rkl Hummusta
4 rkl Harissalla maustettua majoneesia
4 isoa tai 6 pientä Jauhelihapihviä (ohje alla) tai falafel-pihvejä
4-6 Salaatinlehteä
4-6 viipaletta fetaa tai vuohenjuustoa
4-6 viipaletta pihvitomaattia
4 rkl Chermoulaa (ohje alla) tai kaupan valmista pestoa
1 annos Dukkah-kasviksia (ohje alla)
Marokkolaiset hampurilaispihvit:
500 g Pihvikarjan jauhelihaa
3 rkl Hienonnettua korianteria
1 tl Suolaa
1 tl Ras el hanout-mausteseosta
1/2 tl Mustapippuria myllystä
1/2 tl Kuivattua chiliä myllystä
Oliiviöljyä paistamiseen
Dukkah-kasvikset:
600 g juureksia, esim. juuriselleriä ja porkkanaa
1/2 tl Suolaa
1/2 tl Mustapippuria myllystä
2 rkl Oliiviöljyä
2 rkl Dukkah-maustetta
Chermoula:
2 Valkosipulinkynttä
1 tl Suolaa
1 tl Juustokuminaa
2 tl Paprikajauhetta tai harissaa
1 dl Oliiviöljyä
1 dl Hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
1 dl Hienonnettua, tuoretta korianteria
2 rkl Sitruunamehua

Ohje:

Valmista hampurilaispihvit, dukkah-kasvikset ja chermoula. Lämmitä sämpylät. Kasaa sämpylät laittamalla ensin hummusta ja hieman majoneesia. Nosta päälle pihvi, salaatti, juusto ja tomaatti. Viimeistele chermoulalla ja lopulla majoneesilla. Nauti dukkah-kasvisten kanssa.

 

Marokkolaiset hampurilaispihvit:

Sekoita jauhelihaan yrtit ja mausteet. Muotoile massasta 4 tai 6 pihviä. Grillaa tai paista pihvit oliiviöljyssä kuumalla pannulla molemmilta puolilta.

 

Dukkah-kasvikset:

Kuori ja leikkaa juurekset pitkänomaisiksi suikaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta päälle öljyä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 min, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ripottele päälle dukkah-maustetta.

 

Chermoula:

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita ne mortteliin muiden mausteiden kanssa ja hiero tahnaksi. Valuta joukkoon osa öljystä vähä kerralla sekoittaen. Lisää joukkoon yrtit ja sitruunamehu. Lisää sen verran öljyä, että seos on hieman tahnamaista.

Vinkki: Kastiketta tulee enemmän kuin hampurilaisiin tarvitaan. Voit käyttää lopun salaattikastikkeena tai tarjota peston tyyliin.