Lohi-ceviche-hodarit

Vaihda hot dog -sämpylän nakki lohi-cevicheen! Ceviche tuo yhdessä avokadokreemin ja tuoresalsan kanssa hodariin raikasta eteläamerikkalaista makumaailmaa.

Ainesosat

4 kpl Vaasan The DOG -hodarisämpylää
jäävuorisalaattia suikaleina
kevätsipulia suikaleina
korianteria
corn nutseja eli paahdettuja maissinjyviä
Lohi-ceviche:
400 g lohifileetä
1 rkl suolaa
1 ruukku korianteria hienonnettuna
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
pala inkivääriä raastettuna
3 rkl oliiviöljyä
3 limeä
1 punainen chili renkaina
Avokadokreemi:
2 avokadoa
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl tabascoa
1/2 limen mehu
1 tl suolaa
mustapippuria rouhittuna

Ohje:

Tee ensin ceviche: poista lohesta nahka, kuutioi lohi ja mausta suolalla. Lisää korianteri, kevätsipuli, valkosipuli ja inkivääri. Mausta oliiviöljyllä, limen mehulla ja raastetulla limenkuorella sekä chilillä.

Tee sitten helppo avokadokreemi: soseuta avokadot sauvasekoittimella jogurtin kera, lisää loput ainekset.

Tee salsa: Kuutioi tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi kurkku ja sipuli, lisää chili ja korianteri. Sekoita ja mausta oliiviöljyllä, etikalla, suolalla, sokerilla ja pippurilla.

Lämmitä sämpylät. Aseta sämpylän pohjalle jäävuorisalaattia, salsaa, cevicheä, avokadokreemiä, kevätsipulia, korianteria ja corn nutseja.