Leipäjuusto-poroburgeri

Kotimaastakin voi hakea inspiratiota street food -kokkailuun!
Tämä lappi-henkinen leipäjuusto-poroburgeri vie sinut makumatkalle pohjoiseen.

Ainesosat

4 kpl Vaasan The BRGR-hampurilaissämpylää
4 pientä pyöreää leipäjuustokiekkoa
marinoitua punasipulia
rucolaa
Pihvit:
400 g poron jauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
4/4 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
voita tai rypsiöljyä paistamiseen
Marinoidut punasipulit:
2 punasipulia
3/4 dl valkoviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
Sienimajoneesi:
150 g metsäsieniä (esim. suppilovahvero tai kanttarelli)
1 1/2 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Ohje:

Valmista ensin marinoidut sipulit: Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita etikka, hunaja, öljy ja suola. Sekoita marinadi sipuleihin ja anna marinoitua pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Paloittele sienet ja paista tilkassa öljyä paistinpannulla niin, että neste haihtuu. Anna jäähtyä talouspaperin päällä ja hienonna silpuksi. Sekoita kaikki sienimajoneesin aineet.

Sekoita kaikki pihvien ainekset tasaiseksi massaksi kulhossa. Anna turvota 10 minuuttia. Muotoile pihvit massasta. Tee pihveistä läpimitaltaan hieman sämpylää isompia, sillä pihvit kutistuvat paistettaessa. Paista pihvit rasvassa paistinpannulla 2–3 minuuttia per puoli.

Paahda sämpylät.

Kokoa hampurilaiset laittamalla niille sienimajoneesia, pihvit, leipä­juusto­kiekot, marinoitua puna­­si­pulia ja rucolaa.

Vinkki! Jos haluat vegeversion, jätä vain lihapihvi pois.