Lähi-idän Bao

Bao-sämpylän välissä toimivat myös trendikkäät Lähi-idän maut: paahdetut kikherneet, yrtti-tomaattisalaatti ja tahinikastike.

Ainesosat

8 kpl Vaasan The BAO -höyrysämpylää
1 pkt (200g) halloumi-juustoa
oliiviöljyä paistamiseen
Paahdetut kikherneet:
1 tlk (285g) säilykekikherneitä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
Yrtti-tomaattisalaatti:
3 tomaattia
1 pieni sipuli
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku minttua
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Tahinikastike:
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl tahinia

Ohje:

Tee ensin paahdetut kikherneet: Sekoita öljy ja mausteet valutettuihin kikherneisiin. Kaada leivinpaperille uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 min, kunnes kikherneet ovat saaneet väriä pintaansa.

Valmista yrtti-tomaattisalaatti: Halkaise tomaatit, kaavi kostea siemenosa pois ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja yrtit, ja sekoita kaikki aineet keskenään.

Sekoita tahinikastikkeen aineet.

Viipaloi halloumi. Paista viipaleet rapeaksi öljyssä paistinpannulla. Lämmitä baot bambukorissa (2–6 min), höyrykorissa suljetussa kattilassa (2–6 min) tai mikrossa (600 w, 2–3 min). Täytä sämpylät tomaatti-yrttisalaatilla, kikherneillä, halloumiviipaleilla ja kastikkeella.