Ainesosat
8 kpl | Vaasan The BAO -höyrysämpylää |
2 | porkkanaa |
1/2 | kurkku |
4-6 | retiisiä |
Vege-bulgogi: | |
1 pkt (250g) | maustamattomia Beanit-härkäpapusuikaleita |
3 | valkosipulinkynttä |
1 | kevätsipuli |
1 | chili |
2 rkl | rypsiöljyä |
3 rkl | soijakastiketta |
1 rkl | seesamiöljyä |
1 rkl | seesaminsiemeniä |
Ohje:
Valmista ensin vegebulgogi: Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet, kevätsipuli ja chili. Paista Beanit-suikaleet pannulla rypsiöljyssä rapeiksi ja sekoita valkosipuli, kevätsipuli ja chili suikaleiden joukkoon. Sekoita joukkoon myös soijakastike, seesamiöljy ja seesaminsiemenet.
Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, suikaloi kurkku ja viipaloi retiisit. Lämmitä baot bambukorissa (2–6 min), höyrykorissa suljetussa kattilassa (2–6 min) tai mikrossa (600 w, 2–3 min).
Täytä sämpylät Beanit-bulgogitäytteellä ja kasviksilla. Koristele halutessasi chiliviipaleilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.