Korealainen kanahampurilainen

Miltä kuulostaisi makumatka Koreaan?
Tässä kanahampurilaisessa yhdistyy Korealaisen katukeittiön klassiset maut: rapeaksi friteerattu broileri, gochujang-majoneesi ja pikkelöidyt kurkut.

Ainesosat

4 kpl Vaasan Dark BRGR sämpylää
valmista kimchiä
korianteria
Friteerattu broileri:
4-8 kpl broilerin luuttomia paistileikkeitä tai rintafileitä
2 1/2 tl suolaa
20 g tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 dl mirin-riisiviiniä
1 tl misotahnaa
1 rkl ssamjang-tahnaa
1/2 dl vähäsuolaista soijakastiketta
Friteeraustaikina:
4 dl pankojauhoja
2 dl maissihiutaleita (murskaa hieman)
2 tl chilihiutaleita
2 1/2 tl valkosipulijauhetta
2 1/2 tl sipulijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
öljyä paistamiseen
Gochujang-majoneesi:
200 g Hellmann´s-majoneesia
2 rkl gochujang-tahnaa
1 tl limen mehua
Pikkelöidyt kurkut:
1/2 kurkku
1 rkl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl mustia seesaminsiemeniä paahdettuna

Ohje:

Ohje 4:lle.

Tee ensin broileri: Raasta inkivääri ja valkosipuli isoon kulhoon mirinin ja mison kanssa. Lisää ssamjang-tahna ja soijakastike, sekoita. Suolaa broileri ja aseta marinadiin maustumaan. Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi tai mieluiten yön yli.

Seuraavaksi pikkelöi kurkut: kiehauta vesi, etikka ja sokeri ja jäähdytä. Viipaloi kurkut ja laita maustumaan liemeen vähintään tunniksi. Lisää lopuksi seesaminsiemenet.

Sekoita majoneesin ainekset.

Sekoita kulhossa pankojauhot, maissihiutaleet ja puolet kuivamausteista. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja loput kuivamausteet. Riko munien rakenne vispilällä. Pyöritä broilerit vehnäjauhoseoksessa, kasta munassa ja lopuksi pankojauhoseoksessa. Paista reilussa määrässä öljyä kullanruskeiksi.

Lämmitä sämpylät. Levitä pohjalle kimchiä, broileria ja majoneesia. Viimeistele pikkelöidyllä kurkulla ja korianterilla.

Vinkki! Burgeriannoksista tulee ammattimaisen näköisiä, kun pursotat kastikkeet paikalleen lusikalla levittämisen sijaan.