Ainesosat

8 kpl Vaasan The BAO -höyrysämpylää
1 kypsä avokado
1-2 rkl kurpitsansiemeniä
1 ruukku korianteria
Avokadotahna:
1 iso kypsä avokado
1 rkl limetin mehua
1 rkl korianteria hienonnettuna
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Paistetut kasvikset:
2 porkkanaa
4 lehtikaalin lehteä
1 iso punasipuli
2 rkl rypsiöljyä
150g säilykemustapapuja
1/2 tl suolaa

Ohje:

Valmista avokadotahna: Halkaise avokado, kaavi hedelmäliha kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai muusaa haarukalla. Sekoita soseeseen muut ainekset.

Valmista paistetut kasvikset: Kuori ja suikaloi porkkanat kuorimaveitsellä. Poista lehtikaalin lehtien paksu keskiruoti ja suikaloi lehdet. Kuori ja viipaloi punasipuli. Paista aineksia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon valutetut mustapavut ja ripota joukkoon suola.

Kuori ja viipaloi toinen avokado.

Lämmitä baot bambukorissa (2–6 min), höyrykorissa suljetussa kattilassa (2–6 min) tai mikrossa (600 w, 2–3 min). Täytä ne avokadotahnalla, paistetuilla kasviksilla, avokadoviipaleilla, siemenillä ja korianterilla.


The Bao Bun höyrysämpylä

The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.

Tutustu