Karjalanpaistihodari

Revitty karjalanpaisti on suomalainen vastine pulled beefille.
Karjalanpaistihodari on myös hyvä tapa käyttää tähteeksi jäänyt karjalanpaisti. Tämä maistuisi mummollekin!

Ainesosat

6 kpl Vaasan The DOG-hodarisämpylää
2 porkkanaa
1 palsternakka
3 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
lehtipersiljaa hienonnettuna
paahdettua sipulia
Karjalanpaisti:
400 g karjalanpaistilihaa
2 sipulia
3/4 tl suolaa
6 kpl mustapippuria
vettä
Sinappimajoneesi:
1 dl majoneesia
1 rkl karkeaa sinappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Ohje:

Valmistele lihat: Kuori ja lohko sipuli ja laita ne lihojen kanssa uuni­vuokaa. Ripottele päälle suola ja laita joukkoon mustapippurit. Kaada päälle vettä niin, että lihat juuri peittyvät. Kypsennä 175- asteisessa uunissa 2–3 tuntia.

Paloittele porkkanat ja palsternakka tikuiksi pellille ja valuta niiden päälle öljyä ja ripota suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes tikut ovat kypsiä.

Nostele kypsä liha liemestään ja revi sitä kevyesti suikalemaisemmaksi.

Sekoita sinappimajon ainekset keskenään.

Lämmitä sämpylät.

Kokoa hodarit: majoneesia, karjalanpaistilihaa, paahdettuja juureksia, hienonnettua lehtipersiljaa ja paahdettua sipulia.