Kana-papuhodari

Kana-papuhodarissa on aavistus texmex-henkeä. Broileri ja pavut tuovat täytteeseen proteiinia, ja majoneesikastike vaihtuu raikkaaseen avokadojogurttiin.

Ainesosat

8 kpl Vaasan Dark Dog -hodarisämpylää
8 salaatinlehteä
Kana-paputäyte:
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 paprika
400 g maustamatonta broilerisuikaletta
rypsiöljyä paistamiseen
1 prk (n. 230 g) säilykemustapapuja
1 prk (n. 230 g) tacokastiketta
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Avokadojogurtti:
1 iso kypsä avokado
150 g turkkilaista jogruttia
2 tl limetin mehua
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Ohje:

Tee ensin kana-paputäyte: Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulit, kuutioi paprika. Ruskista broilerit paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää sipulit ja paprikat ja jatka paistamista, kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet. Lisää valutetut pavut, tacokastike, suola ja pippuri. Hauduta kannen alla viitisen minuuttia.

Soseuta avokadon hedelmäliha ja sekoita avokado­jogurtin ainekset.

Lämmitä sämpylät höyryttämällä.

Täytä hodarit salaatilla, broileri-paputäytteellä ja avokadojogurtilla.

 

Vinkki! Kiinnitä arkihodareissa huomiota sämpylän valintaan. Vaasan Dark Dog on rukiinen hot dog -sämpylä, joka sisältää 26 prosenttia täysjyväruista. Tämä resepti on helppo muuttaa myös kasvisruoaksi: korvaa broileri sopivalla suikalemaisella kasviproteiinin lähteellä tai tee ruoka pelkästään mustapavuilla. Maistuu myös perheen nuoriso-osastolle!

Yhdessä hodarissa arviolta

  • 352 kcal
  • 21 g proteiinia
  • 33 g hiilihydraatteja
  • 13 g rasvaa (tyydyttyneitä rasvahappoja 3 g)
  • 8 g kuitua