Kalastajan lohiburgeri

Tämän herkullisen ja rukiisen lohiburgerin välissä maistuu raikkaat yrtit, kaksi erilaista pikkelssiä ja aioli. Oikea kalastajan unelmaburgeri!

Ainesosat

4 kpl Dark BRGR sämpylää
4 kpl ohutta lohifilettä
sitruunamajoneesia tai aiolia
ruohosipulia ja rucolaa
Kurkkupikkelissi:
1/2 kurkku
1 rkl väkiviinaetikkaa
1/2 rkl sokeria
1 tl suolaa
Punasipulipikkelssi:
1 punasipuli
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 rkl sokeria
ripaus suolaa
1/4 dl rypsiöljyä

Ohje:

Aloita valmistelemalla ensin pikkelssit:

Punasipulipikkelssi:

    • Kuori ja viipaloi punasipuli
    • Kuumenna valkoviinietikka ja sekoita sokeri ja suola sen joukkoon ja odota, että ne liukenevat
    • Kaada liemi punasipulien päälle ja anna marinoitua vähintään 15 min. Sekoita välillä.
    • Huuhdo sipulit kylmällä vedellä ja lisää öljy.
    • HUOM! Voit tehdä kerralla isomman määrän, koska pikkelssi säilyy jääkaapissa n. viikon.

Kurkkupikkelssi:

    • Raasta kurkku ja sekoita kaikki ainekset sekaisin
    • Anna vetäytyä vähintään 20 min.

Grillaa lohifileet tai paista ne nopeasti pannulla ja paahda samalla sämpylät.

Kasaa burgerit: kasaa pohjiin halutessasi sitruunamajoneesia / aiolia, kasa rucolaa, kurkkupikkelssiä, lohifileet, sitruunamajoneesi / aioli, pikkelöity punasipuli, ruohosipuli ja kansi. Siitä sitten ääntä kohden, nauttien!