Bream Burger –kalahampurilainen

Koko perheen helpossa perusburgerissa liha korvataan lahnapihvillä. Valmiit kypsät kalatuotteet ovat hyvä tapa lisätä kalaa arkiruokailuun.

Ainesosat

4 kpl Vaasan Dark BRGR -hampurilaissämpylää
4 Kalaonni-lahnapihviä
1 pihvitomaatti
jääsalaattia
valmista kurkkumajoneesia
Pikkelöity punasipuli:
1 punasipuli
0,5 dl punaviinietikkaa
1,5 dl vettä
1 dl sokeria

Ohje:

Viipaloi ensin puna­sipuli. Kiehauta sitten etikka, vesi ja sokeri ja jäähdytä hetki. Lisää sipuliviipaleet liemeen ja anna maustua 1–2 tuntia.

Lämmitä pihvejä uunissa 180 asteessa 12 min kiertoilmalla tai paistinpannulla voi-öljy-seoksessa miedolla lämmöllä muutama minuutti kummaltakin puolelta. Viipaloi tomaatti ja irrota salaatinlehdet. Lämmitä sämpylää hetki uunissa

Levitä sämpylän pohjaan ja kanteen kurkkumajoneesia. Aseta pohjalle salaatti, pihvi, tomaatti, kurkkumajoneesia ja punasipulia.