Japadog lohesta

Japanilainen keittiö kiinnostaa nyt myös kotikokkeja. Japadogissa leivitetty lohi saa kaverikseen merilevää ja pikkelöityä inkivääriä hodarisämpylän väliin.

Ohje 6:lle annokselle.

Ainesosat

6 Vaasan The DOG hodarisämpylää
1/2 kurkkua
1-2 kevätsipulia
1 nori-merileväarkki
1-2 rkl garia eli pikkelöityä inkivääriä
Leivitetty lohi:
600g nahatonta lohifileetä
1 tl suolaa
1-2 tl wasabia
2 kananmunaa
2 dl panko-korppujauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
Teriyaki-majoneesi
1 dl majoneesia
2 tl teriyakikastiketta

Ohje:

Sekoita majoneesi ja teriyakikastike. Viipaloi kurkku ja hienonna kevätsipuli. Murskaa nori käsillä hiutaleiksi.

Leikkaa kalafileestä 6 palaa ja ripottele niille suolaa ja hiero pintaan wasabia.

Riko kananmunat syvälle lautaselle ja kaada korppujauhot toiselle lautaselle. Pyörittele kalapalat ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa. Voit käyttää myös tavallista korppujauhoa, mutta japanilaisella panko-jauholla saat ilmavamman lopputuloksen.

Paista kalapaloja öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia.

Paahda sämpylät, ja voitele niille teriyakimajoneesia. Täytä lohella, kurkkuviipaleilla, kevätsipulilla ja garilla. Valuta vielä pinnalle majoneesiraitoja ja ripottele pinnalle norihiutaleita.