Ainesosat

4 kpl Dark Dog -hodarisämpylöitä
4 kpl hummeria
1 kpl valkosipulinkynsi
3 kpl timjamin oksaa
1 rkl voita paistamiseen
Hummeri-tomaatti salaatti
8 kpl hummerin saksea
2 kpl tomaattia
1 kpl valkosipulinkynsi
1 kpl salottisipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 ruukku ruohosipulia
Fenkolisalaatti
1 kpl fenkolia
1 kpl sitruunaa
5 rkl vettä
1 tl suolaa
Rakuunamajoneesi
1 kpl kananmunankeltuaista
1 kpl kananmunaa
1 rkl valkoviinietikkaa
2 ruukkua rakuunaa
3 dl rypsiöljyä
2 tl suolaa

Ohje:

Keitä hummerin pyrstöjä kiehuvassa vedessä 2,5 minuuttia ja saksia 3 minuuttia. Jäähdytä pyrstöt ja sakset jäävedessä. Kuori pyrstöt, poista peräsuolet ja kanttaa yläpäästä. Paista pannulla vaahtoavassa voissa timjamin ja valkosipulin kanssa. Puolita paistamisen jälkeen pituussuunnassa ja aseta hodarisämpylän väliin.

 

Hummeri-tomaattisalaatti

Kuori sakset ja hienonna pyrstöjen kanttipalojen kanssa. Hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynsi, hauduta oliiviöljyssä n. 30 minuuttia. Tee kevyet ristiviillot tomaattien kuoriin ja ryöppää kiehuvassa vedessä n. 10 sekuntia. Jäähdytä jäävedessä. Kuori tomaatit, halkaise ja poista tomaattien sisukset. Leikkaa tomaattien lihoista kuutioita. Sekoita hienonnetut hummerinsakset, haudutettu sipuli ja tomaattikuutiot yhteen. Mausta ruohosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.

Voit käyttää myös vaihtoehtoisesti valmiiksi kypsennettyjä hummerin pyrstöjä ja korvata saksilihat esimerkiksi kypsillä katkaravuilla.

 

Fenkolisalaatti

Viipaloi fenkoli ohueksi mandoliinilla. Kiehauta sitruunamehu, vesi ja suola. Kaada kuuma seos fenkoliviipaleiden päälle ja anna jäähtyä. Siivilöi liemi pois ennen tarjoilua.

 

Rakuunamajoneesi

Ryöppää rakuunanlehdet kiehuvassa vedessä. Jäähdytä jäävedessä. Kuivaa rakuunat ja laita tehosekoittimeen öljyn kanssa. Aja öljyä kunnes se alkaa kuplia. Siivilöi ja jäähdytä öljy. Sekoita kananmunankeltuainen, kananmuna, valkoviinietikka ja suola sauvasekoittimella syvässä astiassa. Ala kaataa hiljalleen öljyä seokseen koko ajan sekoittaen. Seos alkaa emulgoitua. Lisää tarvittaessa öljyä tai vähennä sen määrää halutessasi paksumman tai ohuemman majoneesin.

 

Kokoaminen

Avaa Dark Dog- hodarisämpylä ja laita pohjalle fenkolisalaattia. Aseta salaatin päälle halkaistut hummerinpyrstöt lomittain. Lusikoi sitten hummeri-tomaattisalaattia hodarille. Viimeistele rakuunamajoneesilla ja tuoreilla yrteillä.