Hodarivuoka ja höysteet

Hodarivuoka valmistuu helposti kypsentämällä sämpylät nakkeineen ja juustoineen uunissa. Muut täytteet lisätään pöydässä. Voit valmistella vuoan myös etukäteen jääkaappiin odottamaan kypsennystä.

Hodaribuffet on täydellinen koti-illan ohjelmanumero. Kun kypsennät hodarit nakkeineen uunissa, koko perhe pääsee nauttimaan hodaribuffetin antimista yhtä aikaa.

Ohje 6:lle annokselle.

Ainesosat

6 Vaasan The DOG hodarisämpylää
n. 1 dl ketsuppia
6 nakkia (esim. Perniön Herkkunakki)
100 g juustoraastetta
Tomaatti-mustapapusalsa:
2 tomaattia
2 kevätsipulia
1 rkl korianteria hienonnettuna
1 dl kypsiä mustapapuja
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl limetin mehua
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
paahdettua sipulirouhetta
marinoituja sipuleita
ketsuppia
chilikastiketta
yrttejä, esim. korianteria

Ohje:

Valmista ensin tomaatti-mustapapusalsa: halkaise tomaatit, kaavi kostea siemenosa pois ja kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna kevätsipulit varsineen ja korianteri. Sekoita salsan aineet keskenään.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Leikkaa hodarisämpylät auki niin, että ne jäävät vielä kiinni toisesta reunastaan. Voitele hodarisämpylät ketsupilla ja asettele niihin nakit. Lado hodarit sitä mukaan uunivuokaan, kun saat ne täytettyä. Ripottele hodareille juustoraaste.

Kuumenna hodarivuokaa uunin keskitasossa 12-15 minuuttia, kunnes sämpylät ja nakit ovat paahtuneet sekä juusto sulanut ja hieman ruskistunut.

Laita hodarivuoan kanssa tarjolle tomaatti-mustapapusalsaa, paahdettua sipulirouhetta, marinoituja sipuleita, ketsuppia, chilikastiketta ja tuoreita yrttejä.