Cocktailpiirakoista piknik-eväät

Suolaiset ja makeat samasta pussista – tuunaa iloisesti yllättävät piknik-eväät tutuista pakastecocktailpiirakoista. Rohkea tuunaaja muuntaa cocktailpiirakat mansikka-mascarpone- tai kiivi-kinuskileivoksiksi ja päällystää suolaiset versiot wasabi-kalatahnalla.

Ainesosat

Vaasan Kotiuunin Rukiisia Cocktailpiirakoita
Wasabi-kalatahnalla täytetyt cocktailpiirakat Kalasäilykettä, ranskankermaa, wasabia, sitruunanmehua, tilliä, kevätsipulia, kurkkua
Tomaatti-ricotta cocktailpiirakat Ricottaa, babypinaattia, kirsikkatomaatteja, mustapippuria
Mansikka-mascarpone cocktailpiirakat Kuohukermaa, mascarponea, tomusokeria, mansikoita, minttua
Kiivi-kinuski cocktailpiirakat Kinuskituorejuustoa, kiiviä, kinuskikastiketta

Ohje:

Paista Vaasan Kotiuunin Rukiiset Cocktailpiirakat pakkauksen ohjeen mukaan ja tuunaa puolet pussista makeiksi leivoksiksi ja puolet suolaisiksi tarjottaviksi.

Wasabi-kalatahnalla täytetyt cocktailpiirakat

Sekoita purkillinen liemestä valutettua kalasäilykettä (suomalainen luonnonkalasäilyke tai MSC-tonnikala) ja purkillinen ranskankermaa kulhossa. Mausta 1-2 rkl wasabia, 1 rkl sitruunanmehua ja 1/2 dl tuoretta, hienonnettua tilliä. Levitä tahnaa paistettujen Vaasan Kotiuunin cocktailpiirakoiden päälle. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja kurkkulastuilla.

Tomaatti-ricotta cocktailpiirakat

Levitä paistetuille, jäähdytetyille Vaasan Kotiuunin cocktailpiirakoille ricottaa. Lisää päälle tuoretta babypinaattia hienonnettuna sekä viipaloituja kirsikkatomaatteja. Rouhaise pinnalle mustapippuria myllystä.

Mansikka-mascarpone cocktailpiirakat

Vatkaa 1 dl kuohukermaa vaahdoksi, lisää siihen purkillinen (250 g) mascarponea ja 1 dl tomusokeria ja sekoita. Levitä mascarponevaahtoa paistetuille, jäähdytetyille Vaasan Kotiuunin cocktailpiirakoille. Lisää päälle viipaloituja mansikoita ja tuoretta minttua.

Kiivi-kinuski cocktailpiirakat

Levitä paistettujen, jäähdytettyjen Vaasan Kotiuunin cocktailpiirakoiden päälle kinuskituorejuustoa. Koristele viipaloidulla kiivillä ja kinuskikastikkeella.