Hauki-skagenburgeri

Nyt valmistetaan haku-skagen burgereita!
Valmiit kalapihvit toimivat kätevänä täytteenä tälle katuruoka-annoksille ja samalla jää aikaa satsata muihin täytteisiin.
Herkullisen haukipihvin pariksi burgerin väliin sopii skagenröra eli rapusalaatti. Vau mikä herkku!

Ainesosat

4 kpl Vaasan The BRGR -hampurilaissämpylää
4 Kalaonni vanhanajan haukipihviä
salaatinlehteä
6-8 retiisiä
Skagenröra:
300 g perattuja jokiravunpyrstöjä
100 g mätiä (esim. kirjolohen)
1 pieni punasipuli
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
2 rkl hienonnettua tilliä
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Ohje:

Ohje hauki-skagen burgerille:

Valmista skagenröra: Valuta ravunpyrstöt, ja jos käytät pakastettua mätiä, sulata ja valuta myös se. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki skagenröran ainekset keskenään. Jätä halutessasi osa mädistä koristeluun.

Kuumenna haukipihvit pannulla, uunissa tai grillissä.

Paahda sämpylät. Viipaloi retiisit.

Kokoa burgerit: laita paahdetulle sämpyläpohjalle salaatinlehtiä, haukipihvi, skagenröraa sekä retiisejä. Nosta kansi päälle. Koristele burgerit halutessasi mädillä.

Vinkki! Juhlavampi rapusalaatti syntyy jokiravun pyrstöistä, mutta voit hyvin tehdä sen myös katkaravuista.