Gua Bao

Rapealla porsaankyljellä täytetty Gua Bao on klassinen aasialainen katuruoka. Gua Bao on suosittua etenkin Taiwanissa, ja siihen viitataankin termillä taiwanilainen hampurilainen.

Ainesosat

4 kpl Vaasan The BAO -höyrysämpylää
600 g luutonta ja nahatonta porsaankylkeä
tuoretta korianteria
chiliä
suolapähkinöitä
Liemi:
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
3 valkosipulin kynttä
noin 1 litra lihalientä
Glaseeraus
1 tl tuoretta inkivääriä
1/2-1 chiliä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl tummaa sokeria

Ohje:

Ota porsaankylki huoneenlämpöön noin tunti aiemmin.

Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet ja siirrä korkeareunaiseen uunivuokaan. Nosta liha vuokaan, ja kaada lihalientä vuokaan niin, että liha peittyy. Hauduta 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Nosta liha liemestä ja anna jäähtyä. Viipaloi porsaankylki.

Kuori ja hienonna inkivääri ja hienonna chili. Sekoita glaseerauksen ainekset. Ruskista possuviipaleet paistinpannulla öljyssä rapeiksi, laske pannun lämpötilaa ja kaada glaseeraus pannulle. Sekoittele glaseeraus lihoihin ja anna pinnan karamellisoitua.

Lämmitä baot bambukorissa (2–6 min), höyrykorissa suljetussa kattilassa (2–6 min) tai mikrossa (600 w, 2–3 min). Täytä possulla, korianterinlehdillä, chilirenkailla ja rouhituilla suolapähkinöillä.