Currywurst-hot dog

Currywurst hotdog resepti tuo Berliinin kotikeittiöösi.
Hodarin välissä on bratwurst-nakkeja, olutsipulia sekä saksalaisen grilliherkun tärkein ainesosa: currylla maustettu tomaattikastike.

Ainesosat

4 kpl Vaasan The DOG hotdog sämpylää
4 bratwurst nakkia
curryjauhetta
1 kevätsipuli hienonnettuna
Curryketsuppi:
1/2 sipuli
öljyä kuullottamiseen
1 dl paseerattua tomaattia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl worchestershire-kastiketta
1/2 tl curryjauhetta
ripaus suolaa
Olutsipulit:
3 sipulia
2-3 rkl voita
1 1/2 dl olutta
1 rkl hunajaa
1 tl sinappia
1/2 tl suolaa

Ohje:

Tee curryketsuppi: Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia pienen kattilan pohjalla öljyssä ja lisää paseerattu tomaatti, etikka, sokeri, worchestershire-kastike, curry ja suola. Anna hautua ilman kantta 10 minuuttia.

Valmista sipulit: Kuori ja viipaloi sipulit ja kuullota niitä voissa pannulla noin 5 minuuttia. Lisää olut ja anna hautua ilman kantta 15–20 minuuttia niin, että neste haihtuu sipuleista. Mausta hunajalla, sinapilla ja suolalla.

Lämmitä sämpylät.

Tee nakkeihin viiltoja ja paista ne paistinpannulla.

Kokoa hodarit laittamalla sämpylöiden väliin nakit, sipulia sekä ketsuppia. Koristele currylla ja kevätsipulilla.

Vinkki! Täydennä currywurst-hodarinautinto kylmällä saksalaisella vehnäoluella. Tämä setti toimii myös Oktoberfest-juhlien kattauksessa!