Cubano-hodarit

Oletko kokeillut valmistaa kuubalaista ruokaa? Juustolla ja chorizolla täytetyt hodarisämpylät prässätään cubano-leivän tyyliin. Cubanon kehittivät Floridassa asuvat kuubalaiset siirtolaiset.

Ohje 4:lle annokselle.

Ainesosat

4 Vaasan The DOG-hodarisämpylää
200 g valkoista cheddarjuustoa
1 pieni punasipuli
4 chorizonakkia (esim. Helsingin Makkaratehtaan)
1 dl babypinaattia
1 ruukku korianteria

Ohje:

Raasta juusto ja kuori ja viipaloi punasipuli. Halkaise hodarisämpylät kokonaan ja ripottele juustoraastetta pohjapuolikkaalle. Laita juuston päälle muutama sipulirengas sekä pinaatin- ja korianterin lehti. Halkaise nakit pitkittäin ja asettele sämpylälle. Ripottele vielä päällimmäiseksi juustoraastetta ja aseta sämpylän kansi paikoilleen.

Kuumenna (parila)pannu ja nosta sämpylät pannuun paahtumaan. Paina sämpylöitä voimakkaasti littanaksi lastalla. Käännä ja paahda myös toiselta puolelta.

Vinkki: voit paahtaa sämpylät myös voileipägrillillä. Juustoa saa olla hodareiden värissä reilusti, koska se “liimaa” hodarin kiinni sulaessaan.