Croque Monsieur

Sulanutta Gruyere-juutsoa, saunapalvikinkkua ja ripaus raastettua mustokkia paahdetun leivän päällä, tämä on Croque Monsieur.

Ainesosat

2 annosta
4 viipaletta Vaasan Isopaahtoa
1-2 rkl voita voiteluun
Kastike:
25 g voita voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
50g Gruyère -juustoa
ripaus raastettua muskottia
Lisäksi:
2 rkl dijoninsinappia
2 viipaletta saunapalvikinkkua

Ohje:

  • Valmista ensin juustokastike. Lisää jauhot  kattilan pohjalle sulatetun voin sekaan koko ajan sekoittaen.
  • Kypsennä jauhoja noin minuutin ajan. Lisää maito ohuena nauhana seosta sekoittaen.
  • Hauduta kastiketta keskilämmöllä , kunnes kastike sakenee.
  • Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta.
  • Sekoita, kunnes juustoraaste on sulanut kastikkeen sekaan.
  • Leikkaa paahtoleipien reuna pois ja voitele leivät yhdeltä puolelta. Paahda leipien pinnat paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
  • Kokoa leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Sipaise puolen leipien sisäpintaan sinappia, nosta päälle kinkkusiivu, levitä päälle puolet juustokastikkeesta ja juustoraasteesta.
  • Peitä täytteet jäljelle jääneillä leivillä. Levitä päälle loput kastikkeesta ja juustoraasteesta.
  • Paista uunin keskitasolla 225-asteessa 5 minuuttia.
  • Bon Apetit!