Ainesosat

20 Vaasan Hapankorppua
1 l vettä tai mietoa liha- tai kasvislientä
Savuporotäyte:
50 g savuporoa pieninä kuutioina
200 g pippuri- tai maustamatonta tuorejuustoa
6 hillosipulia hienonnettuna
½ tl rosépippuria murskattuna
½ dl hienonnettua persiljaa
Lohitäyte:
100 g kylmäsavustettua kirjolohta pieninä kuutioina
200 g yrtti- tai maustamatonta tuorejuustoa
50 g tuoretta kurkkua pieninä kuutioina
½ dl hienonnettua tilliä
Koristeluun: kirsikkatomaatteja, oliiveja, hillosipuleita, kurkkua, persiljaa

Ohje:

Kasta hapankorput veteen muutamaksi sekunniksi ja lado ne työlaudan päälle vieri viereen. Peitä hapankorput muovilla tai tuorekelmulla ja anna niiden vetäytyä noin 15 min. Valmista haluamasi täyte sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä täyte hapankorpuille ja kääri ne rullalle. Lado rullat astiaan saumapuoli alaspäin ja anna niiden maustua kylmässä peitettynä vähintään puoli tuntia. Työnnä halutessasi rullien läpi cocktailtikku. Koristele rullat.

Tarjoiluvinkki – Hapankorppuvartaat!
Leikkaa hapankorppurullat kahteen osaan. Pujota varrastikkuun vuorotellen puolikkaita hapankorppurullia, kirsikkatomaatteja, kurkku- ja paprikapaloja sekä oliiveja.