Ainesosat

8 kpl Vaasan The Bao -höyrysämpylää
4 dl soijasuikaleita
5 valkosipulinkynttä
2 tlk (á 140 g) ananasviipaleita mehussa
1 chipotle-chili adobokastikkeessa
1 limetin mehu
2 tl savustettua paprikajauhetta
2 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
öljyä paistamiseen
tuoretta korianteria
tuoretta chiliä

Ohje:

Keitä soijasuikaleita vedessä viiden minuutin ajan. Valuta ja anna jäähtyä.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita ne tehosekoittimeen, lisää 1 tlk ananasviipaleita mehuineen, chipotlechili ja 1 rkl adobokastiketta, limetti-mehu, savustettu paprikajauhe, juustokumina ja suola. Soseuta ja sekoita seos soijasuikaleiden joukkoon. Anna marinoitua parin tunnin ajan.

Kuumenna loraus öljyä pannulla ja lisää pannulle soijasuikaleet marinadeineen. Paista, kunnes kastike on kiehunut kasaan ja soijasuikaleet ovat saaneet väriä.

Lämmitä bao bunit höyryttämällä tai mikroaaltouunissa. Täytä paistetuilla soijasuikaleilla, ananaspaloilla, korianterilla ja chilillä. Tarjoile heti.


The Bao Bun höyrysämpylä

The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.

Tutustu