Ahven-parsahodari

Raikas ja keväinen kalahodari tarjoaa ahventa uudella tavalla. Hodarin välissä maistuvat myös parsa ja herkullinen kananmunakastike.

Ainesosat


Ohje:

Tee kananmunakastike: Keitä munat koviksi, jäähdytä ja kuori. Hienonna munat ja sekoita kastikkeen ainekset.

Huuhdo parsat, poista kannat ja siivuta parsat ohueksi lastuksi kuorimaveitsellä. Siivuta retiisit. Sekoita öljystä, sitruunan kuoresta ja -mehusta, suolasta ja pippurista kastike. Sekoita parsojen ja retiisien joukkoon.

Paista kalafileet pannulla öljyssä tai voissa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lämmitä sämpylät höyryttämällä.

Kokoa hodarit laittamalla väliin kastiketta, kalafileitä ja parsa­salaattia. Koristele tillillä.

Vinkki! Parsan voi sujauttaa hodarin väliin salaatin muodossa raakana ja ohueksi suikaloituna. Myös keitetty, höyrytetty tai grillattu parsa toimii hyvin.

Yhdessä hodarissa arviolta

  • 415 kcal
  • 31 g proteiinia
  • 29 g hiilihydraatteja
  • 17 g rasvaa (tyydyttyneitä rasvahappoja 5 g)
  • 6 g kuitua