Meistä yksikään leipäpala ei kuulu roskiin

Jokaisesta Vaasan Ruispalat -pakkauksesta jää keskimäärin kaksi palaa syömättä. Toinen pala päätyy kotitalouksissa bioastiaan, toinen katoaa matkalla kauppaan. Valtaosa suomalaisista, 84 prosenttia, heittää pois syömäkelpoista ruokaa. Oletko sinä yksi heistä? Ei hätää, yhdessä voimme vähentää hukkaan heitettävän leivän määrää.

Tartu haasteeseen!

Kurkkaa tästä parhaat hävikkivinkit!

“Leikkaan kuivahtaneet ruispalat kuutioiksi tai suikaleiksi ja paistan voissa rapsakoiksi. Ihana herkku kylmän maidon kanssa nautittavaksi.”

Kysyimme kuluttajilta parasta edelleen -vinkkejä

Tiesitkö, että...

Kaikesta maailmassa tuotetusta ruuasta yksi kolmasosa ei ikinä päädy vatsaan.

Kotitalouksissa syntyy keskimäärin hävikkiä 125 € / henkilö.

Kotitalouksissa heitetään 7 800 rekka-autollisen verran ruokaa roskiin vuodessa.

*Lähteet http://www.saasyoda.fi ja IRO Research, Tuhat Suomalaista 11/2017

Miten voit vähentää ruokahävikkiä jo tänään

Suunniteltu kauppalista on kaiken A ja O! Tee viikon ruokalista jo etukäteen ja ostokset sen mukaan.

Pakasta tuoreena osa ostamastasi leivästä – sulata helposti paahtimessa tai mikrossa.

Käytä aistejasi! Älä pelkästään tuijota parasta ennen -päiväystä vaan luota aisteihisi ja maista, haista ja tunnustele, onko ruoka vielä syömäkelpoista.

Hyödynnä pakkasen aarteet! Kurkkaa pakkaseen ja päätä yhtenä päivänä viikossa tehdä ruokaa hyödyntäen sieltä jotain.

“Kuiva ranskanleipäviipale kostutetaan molemmin puolin maidossa, paistetaan voissa sen jälkeen ja nautitaan hillon ja vaniljakastikkeen kanssa. Vaihtoehtoisesti mantelimaito ja margariini jos haluaa vegaaniversion.”

Kysyimme kuluttajilta parasta edelleen -vinkkejä

Tutustu myös muihin herkullisiin hävikkiresepteihin!

#hävikkivinkki