Vaasan Ruispalat Ruisverso

Vaasan Ruispalat Ruisverso vie perinteisen ruisleivän uudelle tasolle.

Ruisverso sisältää 82% kotimaista täysjyväruista, joista 36% on idätettyä ruista, tehden ruisleivästä runsaskuituisen ja ravinnerikkaan. Idätetyn rukiin ansiosta ruisleivän terveellisyys ja maku ovat entistä parempia.

Lue lisää Vaasan Ruispalat Ruisverso -leivästä

Vaasan Kaura Verso

Vaasan Kauraverso on rustiikkinen täysjyväkauraleipä, joka on leivottu ilma vehnää.

Kauraleipä on 100% täysjyväkauraa, jossa pehmeä kaura yhdistyy idätetyn kauranjyvän ainutlaatuiseen makuun, luonteikkaaseen kaurataikinajuureen sekä paahteisiin kurpitsansiemeniin.

Lue lisää Vaasan Kaura Verso -leivästä

Ravintoainekoulu – täsmäisku kasvisten ja leivän avulla

Satokausikalenterin ja Vaasanin ravintoainekoulu keskittyy kahteen ajankohtaiseen ravintoaineeseen. Kuitu ja folaatti ovat nousseet syystäkin ravitsemuskeskustelun keskiöön viime vuosina. Niiden saanti on suomalaisilla vähäistä ja pienelläkin lisäyksellä saadaan myönteisiä vaikutuksia hyvinvointiin.

Kivennäisaineet haltuun – reseptit x2

Arjen suosikki, ruisleipä, on syystäkin noussut korkeaan arvostukseen suomalaisten keskuudessa. Jo vuosisatoja leivottu leipä saa nyt uutta makuvivahdetta: Vaasan Ruispalat Ruisverson leipomiseen on käytetty idätettyjä jyviä. Tämän ansiosta ruisleipä on saanut ripauksen makeutta ja sen ravintoaineet ovat keholle kätevämmin käytettävissä.

Kuitua kaurasta ja kasviksista – reseptit x2

Kehitimme maukkaat välipalareseptit kuitupitoisesta Vaasan uutuusleivästä Kauraversosta. Ota talteen myös leivän seuralaisena viihtyvän kiivi-kyssäkaalisalaatin ohje. Väestötutkimuksissa on havaittu, että runsas kuidun saanti on terveellisen ruokavalion indikaattori. Sydän, vatsa ja mieli kiittävät näistä makunautinnoista.