Vaasan brand logo

On hetkiä, jotka ansaitsevat aivan erityisen leivän. Leivän, joka on vastapaistettu.  Leipurimestarimme tietävät, että  jokaiselle hetkelle on olemassa oikea leipänsä. Siksi he keksivät ja kokeilevat aina uutta. Juuri sinulle, juuri sinun hetkiisi.

Hyvä leipä löytää aina hetkensä. Vaasan Mestarin leivät tulevat Joutsenosta. Paistopisteellä paistuttuaan ne löytävät paikkansa ja aikansa kodeista ympäri Suomen. Käsittelemme taikinaa ja kehitämme reseptejä siten, että kaikki leivät olisivat leipien parhaimmistoa ja säilyisivät hyvinä mahdollisimman pitkään.  Emme myöskään säästele maussa!

Juureen leivonta onnistuu myös ilman lisätty leivinhiivaa

Juureen leipominen oli yleistä ennen teollisen hiivan käyttöönottoa. Juureen leipominen edustaa hitaita arvoja ja käsillä tekemistä. Taikinajuuri valmistetaan hitaasti vedestä ja jauhoista. Juureen leivottu leipä voidaan leipoa myös kokonaan liman lisättyä leivinhiivaa. Juureen leivotun leivän tunnistaa happamasta mausta, rapeasta kuoresta ja ilmavasta rakenteesta. Kaikki Vaasan Mestarin leivät ovat juureen leivottuja ja Vaasan Mestarin Hapanjuurileipä sekä Myslileipä on leivottu ilman lisättyä leivinhiivaa.

Lue lisää Vaasan Mestarin leivistä

Vaasan Mestarin leivissä on rapeutta

Kaikki Vaasan Mestarin leivät leivotaan Joutsenossa. Leipurimestarimme leipovat leipiä, joissa käytetään monipuolisesti eri viljalajeja, kokeillaan uusia raaka-aineita, yhdistellään hapanjuuria ja voidaan leipoa kokonaan myös ilman lisättyä leivinhiivaa. Herkullisten leipien ulkonäkö viimeistellään muun muassa siemenripotteilla ja käsintehdyillä viilloilla. Vaasan Mestarin leivät paistuvat paistopisteillä ja lämpimiksi leiviksi paistuttuaan ne löytävät paikansa kodeista ympäri Suomen.

Lue lisää Vaasan Mestarin leivistä blogistamme