Vaasan Sydänleivät – tuoteperhe tarjoaa palaleivät ja sämpylät erityisen maistuvina sydänmerkkituotteina. Suomessa kotimaisesta viljasta leivotut Vaasan Sydänleivät ovat runsaskuituisia ja niiden leivontaan on käytetty vähemmän suolaa.
Sydänleipä-tuoteperheeseen kuuluu kolme varianttia: Ruissydän, Kaurasydän ja Porkkanasydän.
Haluatko lukea lisää Sydänmerkistä? Käy lukemassa lisää viralliselta Sydänmerkki-sivulla.
Sydänmerkkileivät ovat terveyden kannalta parempi valinta. Tee sydänleivistä maistuva aamiainen, välipala tai iltapala koko perheelle alla olevilla helpoilla ja maukkailla resepteillä.
4 täytettyä leipää
8 Ruissydän-viipaletta
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
250 g kalkkunaleikettä
Kourallinen basilikanlehtiä
Voitele leivät maustamattomalla tuorejuustolla, taita kalkkunaleikkeet viuhkoiksi ja asettele leipien päälle, lisää basilikaa ja nauti.
4 täytettyä leipää
8 Kaurasydän-viipaletta
4 kpl Edam-juustoviipale
4-8 salaatinlehteä Puolikas kurkku
2-4 keitettyä kananmunaa
Keitä kananmunia 7 minuuttia kiehuvassa vedessä. Viipaloi puolikas kurkku, kuori ja leikkaa munaleikkurilla munat. Voitele leivät voilla. Aseta neljälle leivälle täytteet: juusto, salaatinlehdet, kurkkuviipaleet ja kanamuna siivut. Aseta voideltu kansi päälle ja nauti.
4 täytettyä leipää
4 Porkkanasydän-sämpylää
4-6 rkl hummusta
4 tl pestoa
6 retiisiä
150 g silmusalaattia
tuoretta ruohosipulia
Voitele porkkanasämpylät pestolla ja lisää pohjapalojen päälle hummusta. Viipaloi retiisit ohuiksi siivuiksi. Laita leipien päälle retiisiä, reippaasti silmusalaattia ja ripaus silputtua ruohosipulia. Laita pestolla ohuesti voideltu kansi päälle ja nauti.