Ainesosat

NELJÄLLE
1 kg myski- tai hokkaidokurpitsaa
1 iso, jauhoinen peruna
1 keltasipuli
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl kuminansiemeniä
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
8 dl kasvis- tai kalalientä
2 dl kookos- tai ruokakermaa
Hämähäkkileivät:
8 viipaletta Taika Herkku Kaura -leipää
100 g appelsiinituorejuustoa
balsamicosiirappia

Ohje:

Halkaise kurpitsa ja kaavi siemenet sen sisältä. Kuori kurpitsa. Leikkaa se parin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi peruna. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi.

Levitä uunipellille leivinpaperin päälle kurpitsakuutiot, perunat ja sipulilohkot. Sekoita joukkoon öljy, suola, kuminansiemenet, kaneli ja inkivääri. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kurpitsat tuntuvat pehmeiltä ja ovat saaneet paahtunutta väriä.

Kiehauta kasvisliemi kuumaksi.

Kaada kurpitsapaistos tehosekoittimen kulhoon. Kaada joukkoon kasvisliemi ja kerma. Soseuta keitto sileäksi.

Kaada keitto takaisin kattilaan ja kuumenna.

Hämähäkkileivät:

Leikkaa leivistä muotilla pyöreitä leipäsiä. Voitele leivät appelsiinituorejuustolla. Valuta balsamicosiirappia tuorejuuston päälle ohuena nauhana hämäkinseitin muotoiseksi kuvioksi. Tarjoile kurpitsakeiton kanssa.

Vinkki! Tee leipien leikkuurippeistä rapeita krutonkeja: paloittele leivät ja paahda paloja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Lisää krutonkeja keiton tai salaatin joukkoon.