Ainesosat

4:lle
1-2 kpl kukkakaali
50 g voi
4 kpl kevätsipuli
2 rkl lehtipersilja
4 kpl porkkana
6 kpl peruna
rypsiöljy
hunaja
balsamiviinietikka
suola
mustapippuri

Ohje:

Leikkaa kukkakaalin nuput irti ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Laita ryöpätyt nuput yleiskoneeseen ja aja niistä leikkuriterällä murua (näyttää couscousille.) Paista kukkakaalicouscous kevyesti voissa ja lisää joukkoon hienoksi leikatut kevätsipulit ja lehtipersilja. Mausta suolalla ja hernevinegretillä.

Kuori ja leikkaa porkkanat ja perunat isoiksi paloiksi. Mausta vihannekset hunajalla, balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää tilkka öljyä ja paahda porkkanat ja perunat 180 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin paahtuneita ja kypsiä.

Hernevinegretti

50-100 g herne

2,5 dl rypsiöljy

0,5 dl valkoviinietikka

30 g sokeri

suola

mustapippuri

 

Sulata herneet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja vinegretti sileäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Vinkki: Kukkakaalicouscousia voit halutessasi maustaa pähkinöillä, rusinoilla tai muilla kuivatuilla hedelmillä.

Hyödynnä paahdetuissa vihanneksissa sesongin tuotteita sekä jääkaappiasi ja viimeistele annos tuoreilla yrteillä. Esimerkiksi tuore rakuuna ja oregano sopivat loistavasti juureksiin sekä couscousin joukkoon. Tarjoa annos sellaisenaan tai paistetun lohen, vihreän salaatin sekä tuoreen leivän kera.