Klassinen tartarleipä ja sinappimajoneesi

Tartar ja sinappimajoneesi on klassinen yhdistelmä, joka on helppo tarjota leipäviipaleen päällä. Tähän sopii parhaiten hieman kuivahtanut leipä.

Ainesosat

5 viipaletta Vaasan Ohut Kauraherkku
400g naudan pastijauhelihaa
1 kpl pieni salottisipuli
1/2 puntti ruohosipulia
suolaa
pippuria
Jyväsinappimajoneesi
2 rkl jyvädijonia
2 dl majoneesia
2 rkl hunajaa

Ohje:

Tartar: Leikkaa sipuli ja ruohosipuli todella pieneksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Mausta ja maistele kokonaisuus.

Sinappimajoneesi: Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään hyvin ja laita pieneen pulloon, jonka avulla leipien koristelu on helpompaa.

Käytä koristeluun ohuita retiisiviipaleita, timjamin kukintoja tai villiyrttejä sekä ohuelti höylättyä hyvin kypsynyttä juustoa – tähän voi käyttää myös kuivuneet juustonkannat.