Ainesosat

YRTTIHUMMUS
1 prk kikherneitä
2 valkosipulin kynttä
timjamia
minttua
persiljaa
2 rkl tahinia
1 sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
RAEJUUSTOPESTO
½ ruukku basilikaa
½ ruukku persiljaa
1 valkosipulin kynsi
1 rkl pinjansiemeniä
mustapippuria, suolaa
1/4 dl rypsiöljyä
200 g raejuustoa
GUACAMOLE
1 avokado
½ lime
mustapippuria, suolaa
tuoretta korianteria

Ohje:

Yrttihummus

Kaada kikherneet liemineen korkeaan ja kapeaan astiaan. Kuori ja paloittele valkosipulin kynnet. Hienonna yrttejä yhteensä 1,5 dl verran. Lisää kaikki ainekset herneiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Hummus säilyy jääkaapissa kannellisessa rasiassa viikon verran.

Yrttihummus riittää noin kahdeksalle Vaasan Koulunäkki -näkkileivälle.

Raejuustopesto

Revi yrtit ja laita ne kapeaan ja korkeaan astiaan. Kuori ja paloittele valkosipuli ja lisää se yrttien joukkoon. Lisää pinjansiemenet, mustapippuri, suola ja öljy. Sekoita sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.

Kaada raejuusto kulhoon, lisää pesto raejuuston sekaan ja sekoita varovasti. Raejuustopesto säilyy kannellisessa rasiassa muutaman päivän.

Raejuustopesto riittää noin kuudelle Vaasan Koulunäkki -näkkileivälle.

Guacamole

Puolita avokado ja poista kivi lusikan avulla. Sopivan kypsä avokado joustaa hieman puristettaessa, mutta ei tunnu löysältä. Lusikoi avokado matalalle lautaselle, purista päälle limen mehu ja murskaa haarukalla rouheaksi soseeksi. Mausta pippurilla, suolalla ja tuoreella korianterilla.

Guacamole säilyy kannellisessa rasiassa jääkaapissa vuorokauden ja se riittää noin neljälle Vaasan Koulunäkki -näkkileivälle.