Halloumihodari

Kesäinen halloumihodari saa makeutta marinoiduista raparperista ja potkua valkosipuli-hernehummuksesta.

Ainesosat

8 kpl Vaasan The DOG sämpylää
2 pkt Halloumia
Marinoitu raparperi:
0,5 l raparperia ohuina viipaleina
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
kourallinen hienonnettua basilikaa
Valkosipuli-hernehummus:
200 g pakasteherneitä
200 g kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tahinia
½-1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
vettä tarvittaessa

Ohje:

Valmista ensin raparperi. Kääntele kaikki ainekset keskenään kulhossa ja jätä maustumaan.

Mittaa tehosekoittimen kulhoon kaikki hummuksen ainekset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Notkista hummusta öljyllä tai vedellä, jotta saat sopivan paksuisen hummuksen. Hodarin välissä hummus saa olla melko notkeaa.

Leikkaa halloumi pitkittäin paksuiksi tangoiksi. Grillaa tangot kuumassa grillissä välillä käännellen. Lämmitä hot dog sämpylät. Täytä ne raparperilla, hummuksella ja halloumilla ja nauti heti.