Ainesosat

Suolaiset:
1/4 pakettia Vaasan Ranskanleipää
1 dl maitoa tai kasvijuomaa
5 kananmunaa
2 rkl voita
100 g halloumia
1 avokado
1/2 sitruuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
haluamiasi versoja
Makeat:
1/4 pakettia Vaasan Ranskanleipää
1 dl maitoa tai kasvijuomaa
1 kanamuna
1 rkl voita
6 rkl paksua jogurttia
ripaus kardemummaa
ripaus vaniljajauhetta- tai sokeria
2 kourallista marjoja
vaahterasiirappia

Ohje:

Suolaiset ritarit:

Valmista leivä leikkaamalla Ranskanleivästä kaksi paksua siivua. Vatkaa keskenään maito sekä yksi kananmuna ja kasta leipäsiivut useaan kertaan munamaidossa. Kuumenna paistinpannulla 1 rkl voita ja paista leipäsiivuihin kumminkin puolin kauniin ruskea pinta.

Valmista munakokkeli. Riko loput kananmunat kulhoon, vatkaa niiden rakenne rikki ja mausta reippaalla ripauksella suolaa. Sulata paistinpannulla 1 rkl voita, kaada munamassa sekaan ja kypsennä munakokkelia miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen, kunnes rakenne on kiinteä, mutta ei kuiva.

Viipaloi halloumi neljäksi siivuksi ja paista niihin paistinpannulla kumminkin puolin kaunis väri.

Muussaa avokadon hedelmäliha ja mausta se lorauksella sitruunamehua sekä ripauksella suolaa.

Kokoa suolainen köyhä ritari nostamalla leivän toiselle puolikkaalle munakokkelia ja toiselle puolikkaalle avokadotahnaa. Aseta päälle halloumisiivut, rouhi mustapippuria ja viimeistele versoilla.

 

Makeat ritarit:

Valmista leivät leikkaamalla Ranskanleivästä kaksi paksua siivua. Vatkaa keskenään maito sekä kananmuna ja kasta leipäsiivut useaan kertaan munamaidossa. Kuumenna paistinpannulla voi ja paista leipäsiivuihin kumminkin puolin kauniin ruskea pinta.

Lusikoi jogurtti kulhoon ja sekoita sen joukkoon reilut ripaukset kardemummaa sekä vaniljaa.

Kokoa makea köyhä ritari lusikoimalla leivän päälle ensin jogurttia, asettele sen jälkeen päälle haluamasi marjat ja viimeistele reilulla määrällä vaahterasiirappia.