Ravitsemus ja terveys -ohjelma

Me Vaasanilla haluamme tarjota kuluttajille entistäkin terveellisempiä leipomotuotteita, jotka tukevat terveellistä ja tasapainoista elämäntapaa. Haluamme, että suomalaiset voivat hyvin ja pystyvät nauttimaan tuotteista, joita kehitetään sekä pohjoismaisten että kansallisten ravitsemussuositusten puitteissa.

Ravitsemus ja terveys-ohjelmassamme hyödynnämme tutkimus-, vilja-, ravitsemus- ja leivontaosaamistamme tuotekehityksessä koko Vaasanin mittakaavassa. Edelläkävijöinä pyrimme tuomaan markkinoille kekseliäitä, maukkaita ja terveellisiä leipävaihtoehtoja. Haluamme näin osaltamme varmistaa, että täysjyväviljan ja kuidun terveydelle edulliset hyödyt ovat kuluttajille helposti tarjolla. Ravitsemus ja terveys-ohjelmamme myötä terveelliset ja ravitsevat tuotteet liikkuvat entistä sujuvammin tutkimuspöydältä ihmisten ruokapöytiin.

Ravitsemus ja terveys-ohjelman toimintaperiaatteet:

  • Kehittäessämme terveydelle edullisia leipomotuotteita, ensiluokkaiset raaka-aineet, runsaskuituisuus ja pienempi suolapitoisuus ovat valttikorttejamme.
  • Haluamme tehdä herkullisten ja terveellisten leipomotuotteiden valinnan entistäkin helpommaksi ja tukea terveyttä edistäviä elämäntapoja ja ruokavaliota.
  • Viestimme aktiivisesti ja vastuullisesti kuluttajille, asiakkaille ja muille sidosryhmille ravitsemussuositusten määrittämän linjan mukaisesti.
  • Koemme tärkeäksi lisätä kuluttajien tietoisuutta ravitsemuksen merkityksestä terveydelle.
  • Asetamme etusijalle tutkimusprojektit, joilla on myönteinen ravitsemuksellinen vaikutus.

Tutkimuksesta käytäntöön

Tavoitteidemme saavuttaminen vaatii pitkäjänteistä työtä. Vahvistamme jatkuvasti vilja- ja leivontaosaamistamme olemalla mukana kotimaisissa ja kansainvälisissä tutkimushankkeissa, jotka liittyvät terveyttä edistävään ruokavalioon ja viljan terveysvaikutuksiin. Edistämme kuluttajien tietoisuutta rukiin, täysjyväviljan ja kuidun terveysvaikutuksista ja olemme tehneet tutkimus- ja tuotekehitystyötä pitkäjänteisesti vuosien ajan.

Meidän tehtävänämme on antaa tietoa kuluttajien terveellisten valintojen tueksi ja huolehtia siitä, että leipävalikoimasta löytyy hyviä ja monipuolisia vaihtoehtoja. Suosimmekin hyvää tekevien ominaisuuksien lähteinä viljaraaka-aineen luontaisesti sisältämiä monipuolisia aineksia. Tuotepakkauksissamme on selkeät tiedot mm. tuotteen koostumuksesta ja allergisoivista raaka-aineista.

Vaasan Ravitsemus ja terveys-ohjelman toteutuminen

Tammikuussa 2014 uudistuneet suomalaiset ravitsemussuositukset painottavat aiempaa enemmän täysjyväviljan ja kuidun merkitystä osana terveellistä ruokavaliota. Vaasanin tuotevalikoima tukee hyvin suositusten viestiä, sillä olemme jo pitkään painottaneet kuitua, täysjyväviljaa ja ruista tuotevalikoimassamme. Onkin ollut ilo huomata, kuinka hyvin ajan hermolla olemme nyt! Olemme poimineet tähän muutaman esimerkin konkreettisista teoistamme ravitsemukseen ja terveyteen liittyen:

Case Vaasan Kaurasydän

kaurasydanVaasan Kaurasydän, kolesterolia alentava kauraleipä, otettiin ilahduttavan hyvin vastaan niin Suomessa kuin Virossa ja Latviassakin. Ensimmäinen kauraisa maku sai vuoden mittaan seurakseen toisen makuvaihtoehdon ja vuoden 2014 alussa kolmannen. Vaasan Kaurasydän -leivän kehitystyössä olimme hyvin huolellisia: haluamme että kuluttaja voi olla varma siitä, että lupaamamme terveysvaikutukset pitävät paikkansa.

Tutustu Vaasan Kaurasydän -tuotteisiin

Case RuisNacho

reduced_VAASAN_RuisNacho_Maitosuklaa_2

Vaasan RuisNacho -tuotteet ovat valloittaneet terveellisten napostelutuotteiden markkinoita ja ylittäneet odotukset.

Vaasan RuisNacho on herkullinen, aidosti terveellisempi vaihtoehto naposteluun ihan sellaisenaan tai dippikastikkeen tai juustojen kera. Kaikki RuisNacho-tuotteet on leivottu 100 % täysjyvärukiista ja niissä on 18–19 % kuitua, joten ne ovat erinomainen kuidunlähde. Vaasan RuisNacho -tuotteita voi nauttia hyvällä omallatunnolla välipalaksikin esimerkiksi hedelmän tai kasvislisän kera.

Vaasan RuisNacho -tuotteisiin ei ole lisätty rasvaa. Seesami-Merisuola-makuvaihtoehdossakin oleva rasva tulee siemenistä ja on pehmeää, suositeltavampaa rasvaa.

Uutuussuosikkien menestys antaa meille varmuutta siitä, että olemme kehitystyössämme oikealla polulla, ja vastaamme terveellisemmällä napostelutuotteella kuluttajien tarpeisiin.

Tutustu Vaasan RuisNacho -tuotteisiin

moniviljasämpylä-feature