Ilmastotavoitteet

Baking for a better world

Osana Lantmännen Unibake -leipomoryhmää Vaasanin tavoitteena on vähentää ilmastovaikutustaan. Meillä on vastuu yhdessä muun maailman kanssa taistella ilmaston lämpenemistä vastaan. Pohjoismaisten maanviljelijöiden omistamana osuuskuntana vastuullisuus on luonteva osa toimintaamme. Yhdessä kannamme vastuun pellosta pöytään.

Vastuullisuusstrategiamme ohjaa meitä käyttämään vahvuuksiamme ja vaikuttamaan myönteisesti ympäristöön, terveyteen sekä työntekijöidemme mahdollisuuksiin. Strategiassamme on kolme pääteemaa: ilmasto, terveys ja ihmiset.  Lue lisää tavoitteistamme Lantmännen Unibaken vastuullisuussivuilta.

Vaasanille on tärkeää arvioida leiväntuotannon ilmastovaikutuksia leivän koko ketjussa pellosta pöytään. Leivän ilmastovaikutuksesta suurin osa (noin 2/3) syntyy viljapellolla, jossa toisaalta syntyy myös merkittävä osa leivän ravintoarvosta. Tämän vuoksi Vaasanille on tärkeää pyrkiä omalta osaltaan vaikuttamaan siihen, että yrityksen käyttämän viljan viljelyssä käytetään mahdollisimman ilmastoystävällisiä ja kestäviä viljelytapoja. Lisäksi Vaasan pyrkii pienentämään ilmastovaikutuksiaan uusiutuvan energian osuutta kasvattamalla, energiatehokkuutta parantamalla, hävikkiä vähentämällä ja keskittymällä kuljetusten päästöjen minimointiin.