Ihana Kaura & Tattari

Leivoimme nämä maukkaat leivät ilman vehnää käyttäen ainoastaan kauraa, hirssiä ja tattaria. Tuore leipä voi siis jälleen olla osa terveellistä elämäntapaasi. Laktoositon ja runsaskuituinen Kaura-tattarileipä on – vaikka itse sanommekin – miltei täydellinen leipä!

Kaura
& Tattari

Tämä herkkuleipä on leivottu kaurasta ja tattarista ja siinä on 70% täysjyväkauraa leivän viljasta. Ilman vehnää leivottu leipä ei ole koskaan maistunut näin hyvältä!

FODMAP-ruokavaliosta apu herkälle vatsalle

Satokausikalenteri kehitti yhdessä Vaasanin kanssa kaksi maukasta FODMAP-ruokavalion mukaista välipalaleipää. Satokausikalenterissa avataan myös laajemmin uutta FODMAP-ruokavalioita.

Miksi syön leipää?

”Parhaimmillaan leipä on mitä fiksuin ja helpoin välipala ja ainakin itse syön leipää oikeastaan päivittäin”.

4 X terveellisempi leipä

Linda Manuella kertoo, miten kaura-tattarista on tullut hänen uusi arkileipänsä ja jakaan vinkkinsä kahdesta makeasta ja kahdesta suolaisesta herkkuleivästä.

Terveellisempi (ja herkullisempi) leipä

Bloggaaja Sara Tickle kertoo omia kokemuksiaan Kaura-tattarileivästä ja sen sopivuudesta herkkävatsaisille ihmisille.

Liemessä

”Vaneljan ja Vaasan Leipomoiden leipäworkshopista inspiroituneena vein iltapalavoikkarini nextille levelille: kanelitahinia ja omenaa, vuohenjuustoa ja viikunaa sekä metsäsieniä”

Lempeää kauraa,
kikherneitä
ja avokadoa

Vatsaa hellivän kauraleivän pällee sopii Vaneljan kikherneistä taikoma aurinkoinen levite. Tämän taivaallisen leivän viimeistelevät avokado, karkea merisuola ja siemenet.

Katso Vaneljan aurinkoisen levitteen ohje
(vegaaninen)

3 dl kikherneitä (tölkistä tai keitettynä)
0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja, paloiteltuina
0,5 dl cashew-pähkinöitä, liotettuna vedessä 30 min
1 valkosipulin kynsi
puolikkaan sitruunan mehut
2 rkl oliiviöljyä
hyppysellinen merisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
5 tuoretta basilikan lehteä
5-8 rkl vettä

Annostele valutetut kikherneet ja aurinkokuivatut tomaatit tehosekoittimeen. Kaada cashew-pähkinöiden liotusvesi pois, huuhtele pähkinät ja lisää tehosekoittimeen. Annostele mukaan loput ainekset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat seoksesta sopivan sileää ja levitemäistä. Tarkista maku ja lisää halutessasi jotain mausteista. Säilytä jääkaapissa suljettavassa rasiassa ja käytä viikon sisällä. Tarjoa leipälevitteenä esimerkiksi avocadon ja tuoreiden yrttien kera.

Huom! Mikäli olet allerginen pähkinöille, jätä levitteestä pois pähkinät ja vähennä veden määrää muutamalla ruokalusikallisella.

#Vaasankauratattari

Miltä näyttää sinun unelmien leipä? Jaa kuva Instagramissa ja käytä hashtagia #vaasankauratattari.