Päärynä-ricottaleipä

Päärynä, pähkinä ja ricotta ovat klassinen yhdistelmä. Tämä kombo toimii hyvin myös leivällä, sillä makea päärynä ja pehmeä ricotta paahdetun ruispaahtoleivän päällä saavat nautiskelijan makunystyrät hereille. Maaliskuisena naistenpäivänä herkuttelemme hienostuneella päärynä-ricottaleipäsellä.

Ainesosat

1 kpl Vaasan Taika Ruis -viipale
1–2 rkl ricottajuustoa
1/2 päärynää siivuina
1 rkl mantelilastuja
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
tuoretta timjamia

Ohje:

Paahda leipäsiivu leivänpaahtimessa ja voitele se ricottajuustolla. Asettele ricotan päälle päärynäsiivut ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Viimeistele leipä tilkkasella juoksevaa hunajaa ja parilla timjaminlehdellä.