Tuorehernekeitto & rapeat ruistikut

Pakasteherneistä, mintusta ja limetistä syntyy vartissa raikas hernekeitto. Keiton pinnalle paistetaan viipale ilmakuivattua kinkkua. Dippaile keittoon uunissa rapeutettuja ja valkosipuliöljyllä maustettuja Vaasan Ruispalat -tikkuja!

 

Reseptillä valmistat 4 annosta.

 

Vinkki! Kasvisruokailija voi korvata kinkun aurinkokuivatuilla tomaateilla!

Arviosi

Pakasteherneistä, mintusta ja limetistä syntyy vartissa raikas hernekeitto. Keiton pinnalle paistetaan viipale ilmakuivattua kinkkua. Dippaile keittoon uunissa rapeutettuja ja valkosipuliöljyllä maustettuja Vaasan Ruispalat -tikkuja!

 

Reseptillä valmistat 4 annosta.

 

Vinkki! Kasvisruokailija voi korvata kinkun aurinkokuivatuilla tomaateilla!

Ainesosat

    • 600 g pakasteherneitä
    • 8 dl vettä
    • 3–4 rkl kasvisfondia
    • 1 dl tuoretta minttua
    • 2 rkl limetin mehua
    • 80 g ilmakuivattua kinkkua
    • 1 tl öljyä
    • 100 g ranskankermaa

    Ruistikut

    • 4 palaa Vaasan Ruispalat -leipää
    • 2 valkosipulinkynttä
    • 6 rkl oliiviöljyä
    • ripaus suolaa
    Ohje