Tuorehernekeitto & rapeat ruistikut

Pakasteherneistä, mintusta ja limetistä syntyy vartissa raikas hernekeitto. Keiton pinnalle paistetaan viipale ilmakuivattua kinkkua. Dippaile keittoon uunissa rapeutettuja ja valkosipuliöljyllä maustettuja Vaasan Ruispalat -tikkuja!

 

Reseptillä valmistat 4 annosta.

 

Vinkki! Kasvisruokailija voi korvata kinkun aurinkokuivatuilla tomaateilla!

Pakasteherneistä, mintusta ja limetistä syntyy vartissa raikas hernekeitto. Keiton pinnalle paistetaan viipale ilmakuivattua kinkkua. Dippaile keittoon uunissa rapeutettuja ja valkosipuliöljyllä maustettuja Vaasan Ruispalat -tikkuja!

 

Reseptillä valmistat 4 annosta.

 

Vinkki! Kasvisruokailija voi korvata kinkun aurinkokuivatuilla tomaateilla!

Ainesosat

  • 600 g pakasteherneitä
  • 8 dl vettä
  • 3–4 rkl kasvisfondia
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 2 rkl limetin mehua
  • 80 g ilmakuivattua kinkkua
  • 1 tl öljyä
  • 100 g ranskankermaa

Ruistikut

  • 4 palaa Vaasan Ruispalat -leipää
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
Ohje