Ruispalat mustikkapestolla Tämä helppo ja ravitseva resepti maistuu parhaimmalta metsän siimeksessä tuoreista mustikoista tehtynä. Reseptin on meille tehnyt: Satokausikalenteri Vaasan Ruispalat Tämä helppo ja ravitseva resepti maistuu parhaimmalta metsän siimeksessä tuoreista mustikoista tehtynä. Reseptin on meille tehnyt: Satokausikalenteri
Ainesosat 2 kpl Vaasan Ruispalat -leipää 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu 2 pientä kourallista cashewpähkinöitä Hyppysellinen suolaa Kaksi reilua kourallista mustikoita Koristeluun: nuoria vadelman lehtiä Ohje Tee mustikkapeston pohja valmiiksi kotona ja ota se mukaan mustikkametsään: pilko pähkinät melko pieniksi ja laita ne rasiaan. Leikkaa mintunlehdet ohuiksi suikaleiksi ja lisää nekin rasiaan sitruunankuoren, -mehun ja suolan kanssa. Sulje rasia tiiviillä kannella ja ota mukaan metsään. Poimi mustikat ja lisää ne rasiaan muiden raaka-aineiden kanssa ja survo niitä hieman rikki esimerkiksi lusikalla. Sekoita hyvin ja tarjoile Ruispalojen päällä. Voit koristella mustikkapestoleivät nuorilla esimerkiksi vadelman lehdillä.