Panzanella

Juhannuksen herkullisin salaatti syntyy eilisen keitetyistä perunoista. Ruokaisa panzanella juhlistaa kotimaisia raaka-aineita, kuten uusia perunoita ja punaposkisia tomaatteja.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta

Valmistusaika 25 minuuttia

 

Arviosi
5,0/5 perustuen 1 ääntä.

Juhannuksen herkullisin salaatti syntyy eilisen keitetyistä perunoista. Ruokaisa panzanella juhlistaa kotimaisia raaka-aineita, kuten uusia perunoita ja punaposkisia tomaatteja.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta

Valmistusaika 25 minuuttia

 

Ainesosat

    • 4 kpl Vaasan Muhku-sämpylää
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 1 tl kuivattua rosmariinia, timjamia tai oreganoa
    • 5-8 keitettyä uutta perunaa
    • 300 g erilaisia tomaatteja
    • 1 kesäsipuli varsineen
    • 1 ruukku hienonnettua basilikaa
    • 1 dl kivettömiä kalamata-oliiveja
    • mustapippuria myllystä

    Kastike:

    • 3-4 sardelli- tai anjovisfileetä
    • 1 valkosipulinkynsi
    • 4 rkl öljyä
    • 2 rkl viinietikkaa
    • 1 tl sokeria
    • ¼ tl suolaa

    Ohje: