Oklahoma Onion Smash burger

Valmistusaika

40 min

Annosmäärä

4

Oklahoma onion smash burger on todellinen klassikko – täydellinen yhdistelmä karamellisoitua sipulia ja rapeareunaista, mehukasta smashpihviä. Tässä helpossa smash burger -reseptissä ohuet sipuliviipaleet painetaan suoraan burgeripihviin, mikä tuo makuun syvyyttä ja makeutta. Pihvit painetaan pannulle joko lastalla tai smash burger -prässillä, jotta saadaan aikaan täydellinen paistopinta. Lopputuloksena syntyy hampurilainen, joka maistuu juuri siltä kuin hyvän smashburgerin kuuluukin – rapealta, mehevältä ja vastustamattomalta. Tämä on hampurilaisresepti, jota voisi tehdä yhä uudelleen.

 

Resepti: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland.

 

Sipuli on hampurilaisten lisuke ajalta ennen kuin edes varsinaista hampurilaissämpylää tai juustohampurilaista oli keksitty. Oklahomalainen, valtatie 66:n varrella aikoinaan operoinut Ross Davis jatkoi suuren laman aikaan kallista jauhelihaa halvalla sipulilla ja litisti pihvin kuumaa pannua vasten ohueksi. Sitten hän tarjoili sipulipihvin leivänpalasten välissä. Näin hän sai lihan riittämään useampaan burgeriin. Tuo hieno ja maukas sipuliperinne jatkuu Oklaholmassa edelleen ja siitä on tullut Amerikan hampurilaiskulttuurin alueellinen erikoisuus.

 

Smash burgerin valmistuksessa on tärkeää esivalmistella pehmeät Soft bun -perunasämpylät valmiiksi ennen pihvin paistamista. Pihvin paistossa pannun tai parilan kuumuus tärkeää – lihan tulee todellakin palaa siihen kiinni, jotta syntyy karamellimainen, rapean pitsireunainen maillard.

Valmistusaika

40 min

Annosmäärä

4

Oklahoma onion smash burger on todellinen klassikko – täydellinen yhdistelmä karamellisoitua sipulia ja rapeareunaista, mehukasta smashpihviä. Tässä helpossa smash burger -reseptissä ohuet sipuliviipaleet painetaan suoraan burgeripihviin, mikä tuo makuun syvyyttä ja makeutta. Pihvit painetaan pannulle joko lastalla tai smash burger -prässillä, jotta saadaan aikaan täydellinen paistopinta. Lopputuloksena syntyy hampurilainen, joka maistuu juuri siltä kuin hyvän smashburgerin kuuluukin – rapealta, mehevältä ja vastustamattomalta. Tämä on hampurilaisresepti, jota voisi tehdä yhä uudelleen.

 

Resepti: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland.

 

Sipuli on hampurilaisten lisuke ajalta ennen kuin edes varsinaista hampurilaissämpylää tai juustohampurilaista oli keksitty. Oklahomalainen, valtatie 66:n varrella aikoinaan operoinut Ross Davis jatkoi suuren laman aikaan kallista jauhelihaa halvalla sipulilla ja litisti pihvin kuumaa pannua vasten ohueksi. Sitten hän tarjoili sipulipihvin leivänpalasten välissä. Näin hän sai lihan riittämään useampaan burgeriin. Tuo hieno ja maukas sipuliperinne jatkuu Oklaholmassa edelleen ja siitä on tullut Amerikan hampurilaiskulttuurin alueellinen erikoisuus.

 

Smash burgerin valmistuksessa on tärkeää esivalmistella pehmeät Soft bun -perunasämpylät valmiiksi ennen pihvin paistamista. Pihvin paistossa pannun tai parilan kuumuus tärkeää – lihan tulee todellakin palaa siihen kiinni, jotta syntyy karamellimainen, rapean pitsireunainen maillard.

Ainesosat

  • 4 Vaasan Soft Bun-hampurilaissämpylää
  • 480 g jauhelihaa
  • 8 viipaletta Cheddar-juustoa
  • Reilusti ohueksi siivutettua makeaa sipulia

Oklahoma Onion sinappi-aioli

  • 2 dl majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 2 rkl kokojyvä Dijon-sinappia
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
Ohje
Pihvien "smashaus"