Lehtikaalikeitto ja uppomunaleipä

Tässä keitossa on huijauksen makua, sillä lehtikaalista valmistettu soppa maistuu erehdyttävästi lasten suosikilta pinaattikeitolta. Lehtikaalikeitto on ihana arjen soppa, mutta se maistuu myös juhlavamman päivällisen alkukeittona varsinkin, kun keiton kanssa tarjotaan fetajuustolla ja uppomunalla päällystettyä, rapeaksi paahdettua leipää.

Valmistusaika

Annosmäärä

Tässä keitossa on huijauksen makua, sillä lehtikaalista valmistettu soppa maistuu erehdyttävästi lasten suosikilta pinaattikeitolta. Lehtikaalikeitto on ihana arjen soppa, mutta se maistuu myös juhlavamman päivällisen alkukeittona varsinkin, kun keiton kanssa tarjotaan fetajuustolla ja uppomunalla päällystettyä, rapeaksi paahdettua leipää.

Ainesosat

4 annosta

  • 200 g lehtikaalia
  • 1 l kevytmaitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl raastettua muskottipähkinää
  • 4 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 4 rkl vettä

Uppomunaleivät

  • 4 viipaletta Vaasanin Isopaahto vehnäleipää
  • 4 tl voita
  • 100 g fetajuustoa
  • muutamia basilikanlehtiä
  • 4 kananmunaa
  • 2 l vettä
  • 2 rkl etikkaa
  • 1 tl suolaa
Ohje:
Uppomunaleivät