Skagen voileipäkakku kevään juhliin

Runsas skagen-voileipäkakku hurmaa kevään ja kesän juhlissa. Ruisleipämuru tuo katkarapukakkuun sopivaa purutuntumaa ja mainiota lisämakua.

 

Vinkki: Voit valmista ylijäävistä paahtoleivän kuorista pangrattatoa eli köyhän miehen parmesaania. Katso ohje täältä.

 

Reseptistä tulee 15 annosta.

Valmistusaika 40 min + tekeytyminen 4 tuntia.

Arviosi

Runsas skagen-voileipäkakku hurmaa kevään ja kesän juhlissa. Ruisleipämuru tuo katkarapukakkuun sopivaa purutuntumaa ja mainiota lisämakua.

 

Vinkki: Voit valmista ylijäävistä paahtoleivän kuorista pangrattatoa eli köyhän miehen parmesaania. Katso ohje täältä.

 

Reseptistä tulee 15 annosta.

Valmistusaika 40 min + tekeytyminen 4 tuntia.

Ainesosat

     

    Skagen röra -täyte:

    • 300 g käsinkuorittuja katkarapuja
    • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 dl majoneesia
    • 1 rkl sitruunanmehua
    • 1/2 tl sokeria
    • 1/4 tl suolaa
    • 1/2 pientä punasipulia
    • 1/2 dl hienonnettua tilliä
    • mustapippuria myllystä

     

    Kostutukseen:

    • 1/2 dl sitruunamehua
    • 1/2 dl vettä

     

    Kuorrutus:

    • 100 g tuorejuustoa
    • 1 prk (120 g) smetanaa
    • 1 luomu sitruunan raastettu kuori
    • 2 rkl sitruunanmehua
    • ripaus suolaa ja sokeria

     

    Koristeeksi:

    kurkkuviipaleita, sitruunaviipaleita, tilliä, salaatinversoja ja syötäviä kukkia, katkarapuja ja kirjolohenmätiä