Paahdettu kukkakaalikeitto & valkosipulilla sipaistut Kauratyynyt

Paahdettu kukkakaalikeitto hurmaa kermaisella maullaan ja aromaattisella paahdettujen kukkakaalien vivahteella. Tämän paahdetun kukkakaalikeiton herkullisen maun salaisuus on se, että kaalin nuput ja varret paahdetaan uunissa. Paahtaminen miedontaa kukkakaalin luontaista kitkeryyttä ja tuo makuun ihanaa täyteläisyyttä. Keiton kera tarjotaan valkosipulitahnalla sipaistua, pinnalta rapeaksi paahdettua Kauratyyny-leipää. Valkosipulista tulee lempeän, aavistuksen makean makuinen, kun se saa kypsyä ja ruskistua uunissa kuorensa sisällä.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta.

Arviosi

Paahdettu kukkakaalikeitto hurmaa kermaisella maullaan ja aromaattisella paahdettujen kukkakaalien vivahteella. Tämän paahdetun kukkakaalikeiton herkullisen maun salaisuus on se, että kaalin nuput ja varret paahdetaan uunissa. Paahtaminen miedontaa kukkakaalin luontaista kitkeryyttä ja tuo makuun ihanaa täyteläisyyttä. Keiton kera tarjotaan valkosipulitahnalla sipaistua, pinnalta rapeaksi paahdettua Kauratyyny-leipää. Valkosipulista tulee lempeän, aavistuksen makean makuinen, kun se saa kypsyä ja ruskistua uunissa kuorensa sisällä.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta.

Ainesosat

    • 1 iso (800 g) kukkakaali
    • 1 jauhoinen peruna
    • 1 valkosipuli
    • 2 rkl öljyä
    • 1/2 tl suolaa
    • 7 dl kasvislientä
    • 2 dl ruokakermaa
    • 1 tl raastettua tai jauhettua muskottipähkkinää

    Yrttiöljy

    • 1 dl hienonnettua persiljaa tai kirveliä
    • 1/2 dl öljyä

    Valkosipulitahna

    • 1 paahdettu valkosipuli
    • 50 g voita
    • 1 d maitorahkaa
    • 1 rkl hienonnettua salviaa
    • ripaus suolaa ja mustapippuria

    Lisäksi

    Ohje