Kantarellirisotto pangrattatolla

Upota kesän kantarellisato kermaiseen risottoon. Tarjoa risoton päällä italialaista ”köyhän miehen parmesaania” eli koukuttavan hyvää pangrattato-murua.

 

Reseptistä tulee 4 annosta

Valmistusaika 40 minuuttia

Valmistusaika

Annosmäärä

Upota kesän kantarellisato kermaiseen risottoon. Tarjoa risoton päällä italialaista ”köyhän miehen parmesaania” eli koukuttavan hyvää pangrattato-murua.

 

Reseptistä tulee 4 annosta

Valmistusaika 40 minuuttia

Ainesosat

  • 1-2 salottisipulia
  • 5 dl kasvislientä (5 dl vettä + 2 kasvis-annosfondia)
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • mustapippuria

 

Timjami-kantarellit:

  • 5 dl puhdistettuja ja pilkottuja kantarelleja
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl timjamia
  • 1/4 tl suolaa

 

Pangrattato:

Pangrattato:
Ohje: