Italian burgerit

Mamma Mia mikä hampurilainen! Tämä ateria vie sinut makumatkalle Italiaan. Tarjoile burgerit Nduja-perunoiden ja kaprisdipin kanssa. Aterian kanssa maistuu raikas kotitekoinen sitruunalimu, joka syntyy kivennäisvedestä ja sitruunan mehusta. Makeutta tuo oman maun mukaan loraus agavesiirappia.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta. Valmistuaika: 20 min + grillaaminen 5 min

Arviosi

Mamma Mia mikä hampurilainen! Tämä ateria vie sinut makumatkalle Italiaan. Tarjoile burgerit Nduja-perunoiden ja kaprisdipin kanssa. Aterian kanssa maistuu raikas kotitekoinen sitruunalimu, joka syntyy kivennäisvedestä ja sitruunan mehusta. Makeutta tuo oman maun mukaan loraus agavesiirappia.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta. Valmistuaika: 20 min + grillaaminen 5 min

Ainesosat

    • 4 Vaasan hampurilaissämpylää
    • 600 g naudan paistijauhelihaa (rasvaa vähintään 17%)
    • 4 rapeaa salaatinlehteä (esim. romaine)
    • 2 isoa tomaattia
    • 1 punasipulia
    • 2 palloa mozzarellaa
    • Suolaa
    • Mustapippuria rouheena

    Gremolata

    • 2 ruukkua lehtipersiljaa
    • 1 valkosipulinkynsi
    • 2 tl sitruunankuorta raasteena
    • 1 1/4 dl oliiviöljyä
    • 1/2 tl suolaa

    Cacio e pepe-majoneesi

    • 1/2 tl mustapippuria rouheena
    • 1 dl pecorinojuustoa raasteena
    • 2 dl majoneesia

    Nduja-perunat

    • 600 g pieniä kiinteitä perunoita (esim. siikli)
    • 1-2 rkl nduja-tahnaa
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 1/2 tl suolaa

    Kaprisdippi

    • 2 rkl kapriksia
    • 1/2 ruukku basilikaa
    • 2 dl ranskankermaa
    Ohje
    Nduja-perunat ja kaprisdippi