Uutuusleipä on jo wanha juttu

27.4.2018

Pehtoori ja Wanhanajan Ruispalat ovat uutuusleipiä vuosikymmenten takaa. Molemmat valmistetaan nimittäin perinteisin menoin.

 

PERINTEISEN RUISLEIVÄN KAIPUUSEEN – HELPOSTI

Vanhassa vara parempi, tietää vanha kansa. Siksi nämä Wanhanajan Ruispalat on leivottu vähistä raaka-aineista perinteisin menoin – siis ilman mitään turhuuksia. Sataprosenttisesti suomalaisesta rukiista totta kai.

Wanhanajan nostalginen ruisleivän maku syntyy reseptin pohjana käytetystä perinteikkäästä taikinajuuresta. Siis maku ja hapan luonne, joka on hurmannut suomalaisia jo vuosisatoja, nyt kätevästi Ruispalojen muodossa.

VANHASSA VARA PAREMPI

Niinhän se vain joskus on. Eritoten tässä tapauksessa. Pehtoori on leipä, joka henkii menneiden vuosikymmenten suomalaista maalaismaisemaa, mutta uudessa helppokäyttöisemmässä muodossa.

Herkullinen maku syntyy leivonnassa käytetyistä kaurasta ja perinteikkäästä uunitalkkunajauhosta. Leivät paistetaan kylki kyljessä, mikä pitää leivän muhkean mehevänä ja pehmeänä sekä jättää leivän kylkeen houkuttelevan revinnän.

Pehtoori on viipale vanhaa maailmaa.

 

Vaasan Pehtoori Kaura-vehnä

Vaasan Pehtoori Uunitalkkuna